Banketbakkerij de Vlaam

Over De Vlaam

HomeOver De Vlaam

Over de Vlaam

De drijvende kracht achter banketbakkerij de Vlaam, is de familie Anker. Bij de familie Anker zit het bakkersvak en het maken van de mooiste patisserie producten in de genen. Sinds de overnamen in 1875 is het bedrijf gegroeid en staat er een nieuwe generatie klaar voor de toekomst.

In 1987 las Stolwijker Jan Anker, in een vakblad, dat Banketbakkerij de Vlaam, ter overname werd aangeboden. De eigenaren raakten op leeftijd en de 27-jarige Anker, op dat moment banketbakker in loondienst, aarzelde geen moment en waagde de sprong naar het zelfstandig ondernemerschap. Op 1 maart 1987 nam hij, samen met zijn vrouw Anja, het banketbakkersbedrijf over. Vanaf dat moment stuurt Anja de 2 bijbehorende winkels aan, en groeit het bedrijf naar 7 winkels en een bakkerij die helemaal voldoet aan de eisen van een moderne bakkerij.

Nieuwe generatie

Inmiddels is het 2021 en zijn de zoons van Jan en Anja, Nico en Reinier, tot het bedrijf toegetreden. Nico heeft een commerciële functie en zorgt ervoor dat de winkels tiptop in orde zijn. Reinier is de nieuwe chef in de bakkerij en geeft een eigentijdse draai aan de producten. Daarnaast zorgt hij voor het dagelijks goed functioneren van de bakkerij.

Banketbakkerij de Vlaam heeft in totaal zeven winkels in Gouda, Waddinxveen, Boskoop & Nieuwerkerk aan den IJssel. Samen met 11 vakkundige banketbakkers en dertig enthousiaste verkoopmedewerkers zorgen we elke dag weer voor een mooi en breed assortiment aan banketproducten.

Kamphuisen siroopwafel(fabriek)

Met de overname van de bakkerij in Gouda, kochten Jan en Anja ook het goed bewaarde en authentieke recept van de Kamphuisen siroopwafel. De oudste en, volgens kenners ook, de lekkerste stroopwafel van Gouda. De wafel werd vermoedelijk aan het begin van de 19de eeuw door de Goudse bakker Pieter Willem Kamphuisen bedacht. Vanwege de verfijnde en rijke smaak zijn de siroopwafels al 200 jaar een groot succes. De Kamphuisen siroopwafel past naadloos in het smaakvolle assortiment van Banketbakkerij de Vlaam. Inmiddels is dit product verder ontwikkeld en hebben we een siroopwafelfabriek laten bouwen waar u als gast kunt komen kijken! Meer informatie vind u hier.

Patisserie College

Banketbakkerij de Vlaam is lid van het Patisserie College. Tot dit Gilde van de Betere Banketbakkers behoren alleen de beste banketbakkers van Nederland. Verspreid over gehele land waarborgen deze zelfstandige banketbakkers topkwaliteit in banket.