Banketbakkerij de Vlaam

Tips

HomeTips

Lees de tips van onze banketbakkers zodat u thuis optimaal kunt genieten van onze smakelijke producten.

Tips bij taarten:
– Een taart van uw banketbakker is altijd een feest, laat de nog onaangesneden taart aan uw gasten zien.
– Gebruik voor het snijden van een taart een glad scherp mes en hou dit mes steeds even onder heet water. Zo snijdt u makkelijker mooie punten of stukken.
– Als u een taart in de vriezer bewaart, deze minimaal 4 uur van te voren eruit halen en langzaam laten ontdooien in de koelkast. Wilt u de taart sneller serveren, snij de taart dan alvast in punten en zet deze uit elkaar. Een taartpunt heeft ongeveer 1 uur nodig om te ontdooien.
-Taartjes die u vanuit de vriezer koopt in bevroren staat in uw vriezer plaatsen. Ingevroren zijn ze ca. vier weken houdbaar. Eenmaal ontdooit niet meer invriezen en ca. 2 dagen houdbaar in uw koelkast.

Tips bij gebak:
– Bewaar gebak altijd in de orginele verpakking in de koelkast.
– Crèmegebak smaakt het beste op kamertemperatuur. Haal het gebak een half uur van te voren uit de koelkast, zodat de smaak veel beter tot zijn recht komt.
– Slagroom- en vruchtengebak kunt u rechtstreeks vanuit de koelkast serveren.

Tips bij puddingen en desserts:
– Bavarois, mousses en puddingen altijd in de koelkast bewaren. Voor een langere houdbaarheid kunt u deze ook in de vriezer bewaren, ca. vier weken. Het duurt ongeveer 4 uur om een pudding, mousse of bavaroistaartje te laten ontdooien.
– Om een pudding uit de vorm te halen, de vorm tot de rand kort in warm water dompelen. Daarna omkeren op een bord en in de onderkant van de vorm een aantal gaatjes prikken. De pudding lost dan op het bord.
– Voor serveren even op temperatuur laten komen (de kou eraf).

Tips bij koekjes:
– Roomboterkoekjes goed afgesloten bewaren.
– Gemberkoekjes, kokoskoekjes en speculaas niet bij de andere koekjes bewaren vanwege de overdracht van geur en smaak.
– Amandelspijskoekjes en theebanket in de koelkast bewaren in de originele verpakking en op kamertemperatuur serveren. De smaak komt dan veel beter tot zijn recht. Zijn de amandelkoekjes hard geworden? Leg ze dan in een plastic zakje in de koelkast.

Tips bij chocolade, bonbons en truffels:
– Chocolade producten niet in de koelkast bewaren, maar op een redelijk koele en donkere plaats.
– Voor het serveren op kamertemperatuur laten komen.
– Slagroomtruffels goed afgesloten in de koelkast bewaren.

Tips bij cake:
– Bewaar cake altijd in een goed sluitende plastic verpakking.
– Cake kan ingevroren worden, de cake de avond voor gebruik laten ontdooien.
– Eventueel kan cake versneld ontdooid worden in de magnetron.

Tips bij hartige producten:
– Saucijzenbroodjes een kaasbroodjes kunt u opwarmen, ca. 5 minuten op 170 graden.
– Bladerdeeghapjes nooit in de magnetron opwarmen maar in een voorverwarmde oven op ca. 170 graden. De magnetron maakt het bladerdeeg slap.
– Banketbakkers zoutjes en kaasvlinders afgesloten bewaren. Ze zijn extra lekker als ze warm geserveerd worden, max. 4 minuten in een voorverwarmde oven van ca. 170 graden.

Tips bij boterletters en kerstkransen:
– Om de smaak en het aroma van deze producten volledig tot zijn recht te laten komen, kunt u ze voor het serveren in de oven opwarmen, ca. 8 minuten op 150 graden.
– Niet in de magnetron opwarmen.

We wensen u een heerlijk smulmoment. Heeft u nog een vraag? Neem gerust contact met ons op.